Duizenden1dag: gecondenseerde chocolademelk (Dulce de leche)

woensdag 28 april 2010

gecondenseerde chocolademelk (Dulce de leche)


Vandaag vond ik in een toko bij de Albert Cuypmarkt een blikje gecondenseerde melk met chocoladesmaak. Dat had ik nog niet eerder gezien en kon ik natuurlijk niet laten staan. Nog geen idee wat ik ermee ga doen, maar het zou een fascinerende dulce de leche kunnen opleveren. Op internet kon ik niets vinden over deze variant.

Dulce de leche:

Zet het blikje in een pan met water. Het blikje moet onder water staan. Laat het 3 uur zachtjes koken en zorg ervoor dat het blikje onder water blijft. Laat het blikje afkoelen en maak het open. Bewaar de dulche de leche in een schoon potje in de koelkast. Te gebruiken op brood, pannenkoeken, in taart enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...