Duizenden1dag: restaurant Sumo in Haarlem

zondag 10 oktober 2010

restaurant Sumo in Haarlem

We hadden al eens bij Sumo in Haarlem voor de deur gestaan en getwijfeld of we er zouden eten. Het "all you can eat" concept zagen we niet zo zitten; vaak zit je dan toch in een soort vreetschuur. Na de website later eens goed bestudeerd te hebben vonden we het toch de moeite waard om er eens te eten. Vandaag hebben we er geluncht. Het zag er van binnen mooi uit en het was nog rustig. De bediening was uitermate vriendelijk en beschikbaar en we hebben heerlijk gegeten. Je kunt steeds 5 gerechtjes van de kaart kiezen (tijdens het diner is de kaart nog iets uitgebreider en is er ijs als dessert) en die worden vrijwel direct geserveerd. Alles wordt vers bereid en vooral de sushi vond ik erg smaakvol. Wij zijn niet zulke sushi eters en zijn dus ook weinig gewend. Des te leuker dat je hier veel keus hebt in smaken. Ook de andere hapjes hebben we ons goed laten smaken. De meeste hapjes waren erg lekker, maar we hebben ook een aantal dingen geproefd die we een volgende keer niet meer zullen bestellen. Aan de loempiaatjes zat bijv. erg weinig smaak, de gefrituurde garnalen waren baggervet en smakeloos en op een van de salades zat een enorme klodder mayonaise. Maar de garnalenkroketjes, kipballetjes en kippasteitjes vond ik dan weer heerlijk.
Gecombineerd met een uiterst aangenaam prijsje voor de lunch is dit een adresje dat we zeker vaker zullen bezoeken. Ik ben wel benieuwd of het allemaal ook zo soepel loopt als de zaak vol zit.

Sumo
Oude Groenmarkt 14-16
Haarlem
Tel: 023-5314472


Update: inmiddels hebben we er ook 2 keer 's avonds gegeten. Als het drukker is verloopt het inderdaad iets moeizamer, maar het was steeds erg lekker. Vooral de lamskarbonades zijn een aanrader. Spreek vroeg af om de grote drukte (en dus lang wachten) voor te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...