Duizenden1dag: High tea in 't Stadhuys in Schiedam

zaterdag 20 november 2010

High tea in 't Stadhuys in Schiedam

Update: 't Stadhuys is inmiddels gesloten.


De ouders van Maarten kregen van ons voor hun verjaardagen een high tea in 't Stadhuys in Schiedam.Het Oude stadhuis van Schiedam is te vinden op de Grote Markt en is ruim 350 jaar oud. De laatste vergadering van de gemeenteraad werd hier in januari 1973 gehouden. Tegenwoordig is er in een gedeelte van het stadhuis een restaurant gevestigd, het andere deel wordt weer gebruikt voor trouwerijen, vergaderingen en representatieve doeleinden (bronWikipedia). We hadden om 13.00 uur afgesproken en werden onthaald met uitleg over de thee. Er stonden diverse soorten losse thee in potten in een kast waaruit je onbeperkt een keuze kon maken. Op een kaart stond nog eens uitgelegd waar de diverse theesoorten uit bestonden. De theepotten werden onbeperkt bijgevuld met water en je kon dus per persoon steeds een nieuwe theesoort proberen. Erg lekker, vooral de thee met lavendel en vanille rook heerlijk en smaakte heerlijk. Daarbij kregen we een etagière met muffins, 3 soorten scones en mini pain au chocolat. Voor bij de scones waren er schaaltjes met abrikozenjam en swiss crème .


Er was ook nog een schaaltje met per persoon 3 bonbons, 1 macaron en een minigebakje met cake en creme en bladerdeeghapjes. Daarbij kwamen dan ook nog voor ieder een bruine sandwich met kaas en truffel en een witte sandwich met zalm. En alles even lekker en vers. Je kon evt in plaats van thee ook koffie bestellen. Wat een super high tea. Echt een aanrader en de €19,50 per persoon meer dan waard.
Ook de inrichting van 't Stadhuys is leuk. Wat ik zelf erg prettig vind is dat de tafeltjes flink uit elkaar staan en je dus niet bij de buren aan tafel zit. Daar krijg ik het altijd wat benauwd van.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...