Duizenden1dag: Chocolat

zondag 26 december 2010

Chocolat


De film Chocolat is gebaseerd op het boek van Joanne Harris. Het speelt zich af in een dorpje op het Franse platteland en is gedraaid in Flavigny (jawel, van de anijsballen). Het verhaal gaat over Vianne Rocher en haar dochter Anouk, die zich na een zwervend bestaan in het dorpje Lasquenet vestigen en daar een chocolaterie openen. Dit stuit op nogal wat weerstand bij vooral de burgemeester en de pastoor. De opening vindt plaats tijdens de Vastentijd en de dorpsbewoners weten dan ook niet goed wat ze met de chocolaterie en Vianne aanmoeten. Toch gaat ze een grote rol spelen in het leven van een aantal dorpelingen. Vianne heeft de gave feilloos in te kunnen schatten wat de lievelingschocolade van haar klanten is en velen kunnen de verleiding dan ook niet weerstaan om te blijven komen. Alleen de zigeuner Roux (Johnny Depp) is moeilijker in te schatten. 
Ik vond het een ontzettend lekkere wegkijker; wel een beetje een meisjesfilm, maar de sfeer wordt erg mooi neergezet en het acteren is meer dan prima. Vooral de rol van Judi Dench die Armande Voizin speelt is zeer de moeite waard. De film komt uit 2000 en duurt 121 minuten.


1 opmerking:

  1. Mijn dochter is afgestudeerd en wil een camera voor zichzelf. Dus mijn man en ik dachten eraan om haar een redelijke geprijsde 4k te geven ultra hd actie camera-handleiding omdat ons budget nogal laag is.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...