Lasagne
Ingrediƫnten
- 250 gram (kastanje)champignons
- 1 grote ui
- 80 gram boter
- 1 eetlepel persillade (of peterselie met knoflook, of Italiaanse keukenkruiden)
- zout en versgemalen peper
- 25 gram bloem
- 1,5 dl melk
- 1/8 liter slagroom
- 75 gr geraspte jongbelegen goudse kaas
- pakje (verse) lasagnevellen
- 2 dl bolognese- of andere tomatensaus
- 50 gram geraspte goudse oude kaas
Snipper de ui en snij de champignons in vieren. Bak het spek uit en fruit de ui in 50 gram boter. Voeg de champignons toe en roer tot bijna al het vocht verdampt is. Strooi de persillade over het mengsel en voeg peper en zout toe.
Laat 25 gram van de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende 1 minuut zacht pruttelen. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de melk en de slagroom erbij. Laat de saus al roerende zachtjes nog 1 minuut koken. Voeg de geraspte jongbelegen kaas toe en laat deze al roerende zachtjes smelten. Neem de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.
Beboter met de rest van de boter een rechthoekige ovenschaal. verdeel achtereenvolgens laagjesgewijs in de ovenschotel: de helft van de paddestoelen, lasagnevellen, de helft van de tomatensaus, lasagnevellen, de helft van de kaassaus, lasagnevellen, de rest van de champignons enz. Eindig met een laag kaassaus. Strooi de geraspte oude kaas erover.
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca 45 minuten goudbruin.
Meestal maak ik er ook nog 1 in een alufoliebakje die ik dan in de vriezer stop. Ook heel handig om ergens anders dan thuis in de oven te stoppen. Hoef je niet meer met een gore ovenschaal naar huis :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten