Duizenden1dag: Kabeljauwcurry

maandag 27 december 2010

Kabeljauwcurry

Maarten haat koken, maar heeft toch al 2 keer Thaise curry gemaakt en dat was nog heel erg lekker ook. Vandaag was het kabeljauwcurry (met door hem gevangen kabeljauw uit de vriezer).



Kabeljauwcurry 



IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • 150 gram basmatirijst
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 150 gram peultjes
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta
  • 200 gram kokosmelk
  • scheutje Thaise vissaus (of snufje zout)
  • scheutje olie om in te bakken
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui. Snij de paprika in blokjes. Maak de peultjes schoon. Snij de kabeljauwfilet in blokjes en bestrooi ze met zou en peper. Verhit wat olie in de pan en bak de kabeljauwfilet lichtbruin. Uit de pan scheppen en warmhouden. Ui en paprika 3 minuten bakken. Peultjes even meebakken en dan de currypasta en de kokosmelk toevoegen. Aan de kook brengen en ca 5 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met vissaus (of zout). Laatste minuut kabeljauw mee verwarmen (niet meer roeren). Serveren met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...