Duizenden1dag: maart 2010

zondag 28 maart 2010

Krabkoekjes

Als Maarten jarig is organiseren we meestal een lunch in buffetvorm voor de familie. Omdat hij morgen jarig is en het dus mooi op de dag zelf gevierd kan worden ben ik druk aan het voorbereiden. Er zullen nog wel meer recepten volgen, maar deze krabkoekjes zijn al klaar en erg goed gelukt. Je moet wel van koriander houden. Het recept komt uit een boek van Tana Ramsay (inderdaad, de vrouw van...). Zij heeft 2 erg leuke boeken geschreven waar ik al diverse recepten uit gemaakt heb:




In tegenstelling tot de meeste viskoekjes bevat dit recept geen aardappelpuree. De koekjes hebben een vrij stevige textuur waardoor ze ideaal zijn voor een picknick o.i.d.


Krabkoekjes


IngrediĆ«nten voor 10 koekjes

  • 200 gram krabvlees uit blik
  • 200 gram kabeljauwfilet, ontveld
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 4 fijngesneden lente-uitjes met het groen
  • het sap (en de geraspte schil) van 1 limoen
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 bosje koriander (fijngehakt, ook de steeltjes)
  • bloem (voor het vormen van de koekjes)
  • 4 eetlepels olijfolie

Pureer alle ingrediĆ«nten behalve de bloem en olijfolie in een keukenmachine tot een glad geheel. Bedek nu je handen en werkvlak met flink wat bloem en maak dan 10 platte koekjes (ik heb een beetje gerommeld met hoeveelheden en had er daardoor meer). Bestuif de koekjes rondom met bloem. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de koekjes ongeveer 7 minuten per kant. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.


zondag 14 maart 2010

Appelpannenkoeken


Vriendje Maarten is gek op pannenkoeken. Het liefst eet hij appelpannenkoeken, maar juist die lukken nooit zo goed. Meestal valt de pannenkoek uit elkaar bij het omdraaien of is de pannenkoek te dik ofzo. Omdat Maarten er zo blij van wordt wil ik graag de ultieme appelpannenkoek kunnen bakken. Vandaag heb ik weer eens een poging gedaan. Ik gebruikte pannenkoekmeel van de buurtmolen, wat volkorenmeel, 2 eieren, melk een snufje zout en Elstars. De appel heb ik bij de eerste pannenkoeken met de kaasschaaf in dunne schijfjes geschaafd en even gebakken voordat ik het beslag erbij deed. De pannenkoek zag er prima uit, draaide soepel om en kwam moeiteloos uit de pan. Volkorenmeel bleek alleen niet zo'n goede keus, de appel zelf was niet bijzonder lekker en Maarten vond dat hij de appel te weinig proefde. De volgende pannenkoeken dus met meer appel en dikkere schijfjes. Dit viel beter in de smaak. Ikzelf vond nu de appelsmaak te overheersend. Dit ga ik nog een keer doen, maar dan met een lekkerdere appel en zonder volkorenmeel.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...