In tegenstelling tot de meeste viskoekjes bevat dit recept geen aardappelpuree. De koekjes hebben een vrij stevige textuur waardoor ze ideaal zijn voor een picknick o.i.d.
Krabkoekjes
Ingrediƫnten voor 10 koekjes
- 200 gram krabvlees uit blik
- 200 gram kabeljauwfilet, ontveld
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel vissaus
- 4 fijngesneden lente-uitjes met het groen
- het sap (en de geraspte schil) van 1 limoen
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 bosje koriander (fijngehakt, ook de steeltjes)
- bloem (voor het vormen van de koekjes)
- 4 eetlepels olijfolie
Pureer alle ingrediƫnten behalve de bloem en olijfolie in een keukenmachine tot een glad geheel. Bedek nu je handen en werkvlak met flink wat bloem en maak dan 10 platte koekjes (ik heb een beetje gerommeld met hoeveelheden en had er daardoor meer). Bestuif de koekjes rondom met bloem. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de koekjes ongeveer 7 minuten per kant. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.