Duizenden1dag: april 2010

vrijdag 30 april 2010

chocolade met chilipeper


Tijdens onze vakantie in Kroatiƫ heb ik chocolade-chilipeper ijs gegeten. En die was behoorlijk peperig. Maar wel lekker. Ook in warme chocolademelk (melk opschuimen, blokje pure chocolade erin en roeren) vind ik een snuifje chilipeper erg lekker. Deze chocolade vond ik bij de natuurvoedingswinkel.
update: inmiddels geproefd; lekker en erg peperig. Een klein stukje is genoeg.

donderdag 29 april 2010

Bakkerij hertog

In februari hebben Maarten en ik een bakles gevolgd bij bakkerij Hertog in Amsterdam. Dat was heel erg leuk. De bakker is zeer bevlogen en vertelde met veel enthousiasme over de bakkerij en het broodbakproces. Iedereen mocht zijn eigen brood bakken en we kregen een rondleiding door de bakkerij. Het brood was fantastisch. Heel stevig en voedzaam.  
Gisteren liep ik onderweg van de Albert Cuypmarkt naar de Dappermarkt ineens langs de bakkerij en daar kocht ik een fantastisch mueslibrood. Even daarna vond ik bij de kringloopwinkel om de hoek een Hartog bakblik. Het brood mag pas de winkel in als je de letters HARTOG in je brood kunt lezen.


Nu wordt het toch ook eens tijd dat ik een brood ga bakken met het meel dat ik toen gekocht heb.




woensdag 28 april 2010

gecondenseerde chocolademelk (Dulce de leche)


Vandaag vond ik in een toko bij de Albert Cuypmarkt een blikje gecondenseerde melk met chocoladesmaak. Dat had ik nog niet eerder gezien en kon ik natuurlijk niet laten staan. Nog geen idee wat ik ermee ga doen, maar het zou een fascinerende dulce de leche kunnen opleveren. Op internet kon ik niets vinden over deze variant.

Dulce de leche:

Zet het blikje in een pan met water. Het blikje moet onder water staan. Laat het 3 uur zachtjes koken en zorg ervoor dat het blikje onder water blijft. Laat het blikje afkoelen en maak het open. Bewaar de dulche de leche in een schoon potje in de koelkast. Te gebruiken op brood, pannenkoeken, in taart enz.

zondag 11 april 2010

Thailand

In 2008 zijn Maarten en ik 3 weken naar Thailand geweest (reisverslag) en ik vond het helemaal geweldig. Vooral de mensen, de andere cultuur en het eten hebben grote indruk op me gemaakt.
Ons favoriete streetfood was een variatie van bananenpannenkoekjes, spring rolls, fried rice, sticky rice and mango en Pad Thai. De Pad Thai kan ik inmiddels aardig goed zelf maken, maar aan bananenpannenkoekjes heb ik me nog niet gewaagd. Ik kan me ook eigenlijk niet voorstellen dat ze hier net zo lekker zouden smaken als daar in de hitte in de drukte op straat. Toch ga ik ze zeker eens proberen te maken.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...