vrijdag 23 juli 2010

Broodje kip-avocado




Broodje kip-avocado 


Ingrediënten voor 4 pistoletjes

  • 1 rijpe avocado
  • scheutje citroensap
  • wat bieslook (of een lenteuitje)
  • peper en zout
  • plakjes gerookte kip (of hollandse garnalen)
  • geroosterde pijnboompitten

Snijd de avocado om de pit heen doormidden (je kunt de avocado dan opendraaien) en lepel hem leeg. Prak de avocado met een vork fijn en meng het met citroensap, bieslook, peper en zout. Eventueel kun je er nog wat mayonaise doorheen doen om het wat smeuiger te maken. Beleg de pistoletjes met het avocadomengsel, leg de plakjes gerookte kip er op en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

zondag 11 juli 2010

makreel roken

Na gisteren met het bootje van Maarten makrelen gevangen te hebben, hebben we vandaag voor het eerst de rookton gebruikt. Het was nog even tobben met het constant houden van de temperatuur, maar ze zijn erg goed gelukt. Hier vind je een handleiding voor het roken van makreel.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...