Duizenden1dag: Eiermie met broccoli en biefreepjes

zaterdag 19 februari 2011

Eiermie met broccoli en biefreepjes



Dit recept vond ik op het blog van Koken met Karin Ik heb het vanavond gemaakt en het was erg lekker. Simpel ook.


Eiermie met broccoli en biefreepjes


Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram biefreepjes (bieflapje of biefstuk)
  • 300 gram broccoli
  • 1 spaanse peper
  • handje verse koriander
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram chinese eiermie
  • scheut olie


Ingrediënten voor de marinade

  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 flinke theelepel sambal
  • 1 knoflookteen (uit knijper of fijngehakt)

Roer de ingrediënten door elkaar en laat de biefreepjes minstens een kwartier marineren. Schep af en toe even om.
Breng 2 pannen water aan de kook (voor mie en broccoli). Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snij het pepertje in dunne reepjes en hak de koriander grof. (Ik knip de kruiden altijd in een kopje.)Blancheer de broccoli 3 minuten en laat dan uitlekken in een zeef. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna uitlekken.
Verhit wat olie in een wok en bak de biefreepjes al omscheppend 1 minuut. Niet veel langer, want anders worden ze taai. Haal  ze uit de wok en houd ze warm op een bord met wat aluminiumfolie erover.
Doe opnieuw wat olie in de pan. Voeg de knoflook en peper toe en roerbak even. Dan de broccoli erbij en 1 minuut omscheppen. Dan de eiermie en weer 1 minuut bakken. Roer tenslotte de biefreepjes erdoor.
Onmiddellijk serveren met veel verse koriander erover gestrooid.
Karin vertelt dat je de kruiden gewoon in de supermarkt kunt kopen. Dat is ook zo, maar ik zou ze toch liever in de toko gaan halen. Daar heb je een hele zak, of in geval van de koriander een hele bos, voor dezelfde prijs waarvoor je in de supermarkt een miniverpakking koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...