Duizenden1dag: Kikkererwtburgers

vrijdag 25 februari 2011

Kikkererwtburgers

Uit het wat je eet ben je zelf kookboek van Gillian McKeith maakte ik de kikkererwtenburgers. De burgers worden zonder vet in de oven gebakken en zijn lekker gezond. Omdat ik wat van het mengsel overhad hebben we er ook wat in de pan gebakken. Deze burgers zagen er niet alleen lekkerder uit; de buitenkant was ook knapperiger en lekkerder. Maar goed, ook de ovenburgers hadden een erg lekkere smaak. Het enige nadeel was dat ze nogal snel uit elkaar vielen. Na wat speurwerk op internet vond ik als tip dat je ze niet gelijk moet eten, maar ze even moet laten rusten. Ik geloof zelf meer in van te voren wat laten opstijven in de koelkast, maar ga het de volgende keer gewoon allebei proberen. De burgers smaakten lekker nootachtig. De bouillonpoeder die ze in het recept voorschrijft heb ik vervangen door ruim knoflookpeper en wat zout. Wij aten er veldsla en wat knoflooksaus (2 delen yoghurt, 1 deel fritessaus en wat verse teentjes knoflook uit de knijper) bij.

Kikkererwtburgers


Ingrediƫnten

  • 1 blik kikkererwten van 400gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik rode nierbonen van 400 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 wortel, geschild en fijngeraspt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngeraspt
  • 50 gram zonnepitten
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
  • handje verse koriander
  • knoflookpeper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. bekleed een bakplaat met ovenpapier. Pureer alle ingredienten in een keukenmachine in 15-20 seconden tot een grove puree. Maak je handen onder de kraan nat en vorm van het kikkererwtenmengsel 20 kleine balletjes. Leg de balletjes op de baklaat en druk ze met de achterkant van een lepel enigszins plat. Bak ze 15-18 minuten in de oven en laat ze even staan.



In de pan gebakken:


En in de oven gebakken:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...