Duizenden1dag: Pittig-zoete borrelhapjes (kip)

zondag 6 februari 2011

Pittig-zoete borrelhapjes (kip)




Pittig-zoete borrelhapjes



Ingrediƫnten

  • 1 kilo borrelhapjes (of kipvleugeltjes, drumsticks enz.)
  • 65 ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 3 eetlepels honing
  • 4 grote gehakte knoflooktenen
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 2 gehakte spaanse pepertjes (zonder zaadjes)
  • scheutje olie om in te bakken

Meng ketjap, honing en water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel toe en draai het vuur laag. Dek de wok af en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat. Ze smaken echt heerlijk en ook kinderen smullen ervan!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...