Duizenden1dag: Pounds cake

donderdag 24 februari 2011

Pounds cake

Eigenlijk ben ik niet zo gek op cake (ik vind het beslag eigenlijk lekkerder). Maar het is een makkelijke meenemer als je eens wilt trakteren en ik vind het wel heel leuk om te maken. Het leuke van deze cake vind ik dat je hem overal onverwacht kunt bakken omdat de hoeveelheden van de ingrediĆ«nten gelijk zijn. Omdat dit maar een probeertje was heb ik een halve cake gebakken. En ik moet zeggen dat hij erg lekker was.


Pounds cake


Ingrediƫnten voor een cake van normaal formaat

  • 4 eieren
  • het gewicht van de eieren in suiker
  • het gewicht van de eieren in gezouten boter (en een beetje voor het invetten van de vorm)
  • het gewicht van de eieren in bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en suiker in een kom tot een romig mengsel. Blijf kloppen en voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en roer voorzichtig door. Schep het beslag in een beboterde cakevorm. Bak de cake in 40 tot 50 minuten gaar (even prikken met een sateprikker of breinaald; blijft er geen beslag plakken is de cake gaar) en laat 5 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm. Laat de cake op een taartrooster verder afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...