Duizenden1dag: Roergebakken rijst met prei en cashewnoten

maandag 28 februari 2011

Roergebakken rijst met prei en cashewnoten

Een heel snelle, makkelijke maaltijd is de roergebakken rijst met prei en cashewnoten, waar we nogal eens op terugvallen als we het even niet meer weten. Ook op de camping is dit een handige maaltijd voor 2 personen.


Roergebakken rijst met prei en cashewnoten


Ingrediënten

  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 dunne preien
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 75 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel garam masala of 1 theelepel kerrie (ik doe altijd meer kerrie dan 1 eetlepel)
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout, versgemalen peper
Kook de rijst gaar en droog. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in smalle ringen. Verhit een halve eetlepel olie in een wok en bak de cashewnoten rondom lichtbruin (ik rooster ze even zonder olie). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie en roerbak de prei met de garam masala of kerrie ca 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel op een hoog vuur tot de rijst door en door warm is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep de cashewnoten erdoor. Strooi vlak voor het serveren de kaas erover.

1 opmerking:

  1. Héej, dat boekje heb ik ook :-) Van het -toen nog- Zuivelbureau! Ik heb een hele reeks. En die recepten zijn echt goed en zeker niet 'verouderd' w.b. bijvoorbeeld voedingsinzichten. Ik gebruik ze vaak!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...