Duizenden1dag: Roergebakken varkensvlees met groene currypasta, sperziebonen en wortel

zaterdag 5 februari 2011

Roergebakken varkensvlees met groene currypasta, sperziebonen en wortel

Hier schreef ik dat Maarten al 2 keer een Thais recept van internet heeft gehaald en dat ook nog erg lekker klaargemaakt heeft. Dit is het tweede recept. Het komt van deze site waar volgens mij nog veel meer lekkere dingen te vinden zijn. Maarten maakte het met groene ipv met rode currypasta, omdat we dat lekkerder vinden.




Roergebakken varkensvlees met groene currypasta, sperziebonen en wortel


Ingrediƫnten

  • 200 gram varkensvlees ( bijv. hamlappen), in dunne plakjes gesneden
  • handvol sperziebonen, in stukjes van 3 cm gesneden en evt 5 minuten voorgekookt)
  • ½ winterpeen, in reepjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ ui, in reepjes gesneden
  • 1-2 eetlepels groene currypasta
  • 1-2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 3-4 eetlepels water
  • 1 ½ - 2 eetlepels plantaardig olie
Verhit de olie in een pan en roerbak de groene curry pasta 1-2 minuten op matig vuur, of tot de geur vrijkomt. Voeg knoflook en ui toe en roerbak eventjes.Voeg de reepjes varkensvlees toe en roerbak het geheel totdat het vlees bijna gaar is. Voeg de sperziebonen en reepjes winterpeen toe en bak ze even goed door. Voeg vissaus, suiker en water toe en eventjes roerbakken. Proef en breng het zo nodig op smaak met vissaus of beetje suiker. Zet het vuur uit. Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...