Duizenden1dag: carrot cake

zondag 3 april 2011

carrot cake

Carrot cake klinkt toch altijd beter dan worteltaart. Maar als worteltaart  is hij zeker niet minder lekker. Ik ben niet helemaal zeker van de baktijd (vergeten hoe lang ik hem uiteindelijk in de oven heb laten staan) maar het resultaat was heerlijk.


Carrot cake


Ingrediƫnten


Voor de cake
 • 250 gram bloem
 • 250 gram kristalsuiker
 • 0,5-1 theelepel zout
 • 1,5 theelepel natrium bicarbonaat
 • 2 theelepels gemalen kaneel
 • 1 theelepel gemalen piment
 • 2,25 dl zonnebloemolie
 • 3 eieren
 • 150 gram walnoten (grof gehakt)
 • 350 gram wortelen (fijn geraspt)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met de suiker, zout, natrium bicarbonaat, kaneel en piment. Roer de olie erdoor en klop het mengsel luchtig. Klop ook de eieren er 1 voor 1 door. Voeg dan de noten en de wortelen toe en schep het beslag in de vorm (26 cm of cakevormpjes).
Ik heb hem ongeveer een uur gebakken. Als je met een sateprikker in de taart prikt en er kleeft geen beslag meer aan, dan is hij klaar.


Voor het glazuur
 • 200 gram verse roomkaas
 • 4 eetlepels creme fraiche
 • 2 eetlepels boter
 • 225 gram poedersuiker

Roer de roomkaas los met de creme fraiche en de boter. Roer de poedersuiker er in gedeelten door tot alle suiker is opgenomen en het mengsel mooi glad is. Strijk met een paletmes een dikke laag glazuur over de afgekoelde cake en laat het glazuur ongeveer een uur drogen.

Het glazuur heb ik gemaakt van monchou met 2 eetlepels boter, 2 eetlepels creme fraiche (ik vind het glazuur anders te zurig) en suiker tot ik het zoet genoeg vond. Het was wel een klus om het klontvrij te krijgen. Ik heb het uiteindelijk een beetje warm gemaakt en toen ging het beter. Ik denk dat de monchou te koud was. En ik had ook wel veel poedersuiker ineens erdoor gedaan. Ik verzon te laat dat je de suiker er in gedeelten door moet roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...