Oosterse taart met kip en zalm
Ingrediƫnten voor 2 kleine en een grote (zo'n 23 cm) vorm
- kippendijen (ik had er 6)
- 250 gram zalmfilet
- bladerdeeg (plakje of 14?)
- 2 preien
- 1 ui
- 4 flinke tenen knoflook
- 2 portobello's (of bakje kastanjechampignons)
- rijstazijn
- Japanse sojasaus
- sesamolie
- sesamzaad
- beetje plantaardige olie
- paneermeel
- 2 eieren
Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de kip, zalm, prei, ui en knoflook in kleine stukjes. Bak de kip in een wok en voeg prei, ui en knoflook toe. Voeg een flinke scheut sojasaus, en scheutje rijstazijn en een scheutje sesamolie toe. Daarna doe je de zalm en de paddestoelen erbij en roer je het goed door.
Vet de bakvormen in met de olie en beleg de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel.
Klop de eieren even los en roer 2/3 van het ei door de vulling. Schep de vulling in de vormen en dek af met bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met ei (evt met een scheutje melk erdoor) en bestrooi met sesamzaad. Bak de taart in ongeveer 1 uur in de oven bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten