Duizenden1dag: Garnalen en Engeltjes te paard

zondag 10 juli 2011

Garnalen en Engeltjes te paard

Aan het eind van de middag vertrokken we met onze nieuwe enorm handige minibbq naar een rustig plekje in Spaarnwoude om daar lekker te chillen en wat te eten. Die bbq is zo handig omdat hij klein is, maar toch een verstelbaar rooster heeft, uit elkaar te halen is en een plaatje aan de poten heeft waardoor het gras niet verbrandt. We doen altijd aluminiumfolie in de bak waar de kolen in gaan en dan kunnen we aan het eind het hele pakketje natmaken waardoor het zo uit is. Ook blijft de bbq zo lekker schoon. Dat is dan weer heel handig met in en uit elkaar halen. Naast heerlijke lamskoteletjes van de Oosterse markt had ik garnalenspiesjes en Engeltjes te paard gemaakt.


De stokjes heb ik even in wat water laten weken tegen het verbranden, al is dat bij zo'n kleine bbq niet echt nodig. De garnalen heb ik gemarineerd in een mengseltje van olie, knoflook en Thais chilipoeder (extra pittig). Daarna op een stokje geprikt en een paar minuutjes boven de (nog niet eens helemaal grijze) kolen.


De Engeltjes te paard zijn niets meer of minder dan stukjes kaas (Beemster graskaas) omwikkeld met (biologisch) ontbijtspek. Eenmaal knapperig en gesmolten zijn ze heerlijk op een stukje stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...