Duizenden1dag: Engeland 6: Cornwall

zondag 14 augustus 2011

Engeland 6: Cornwall

St Ives is een schilderachtig plaatsje aan de kust van Cornwall. Daar aten we bij het haventje een heerlijke zeevruchtenpizza in Caffe Pasta. Prima bediening, een knapperige bodem, goede tomatensaus en heerlijke zeevruchten. Een aanrader dus!
Als je in Cornwall bent kun je natuurlijk niet om de Cornish pasty heen. De tinmijnwerkers aten die vroeger als lunch. De dikke rand deeg werd gebruikt als handvat en later weggegooid. Oorspronkelijk bestond de vulling uit aardappel, ui en rundvlees. Doordat de mijnwerkers na de sluiting van de tinmijnen naar andere delen van de wereld verhuisden, is de Cornish pasty meeverhuisd en vind je die dus op de meest onverwachte plaatsen. De lekkerste aten we in het cafe van de Geevor Tin Mine, die overigens erg interessant om te bezoeken was.Je krijgt daar een erg goed beeld van het leven van een tinmijnwerker.                                                                                                                                            

De Cheddar kloof is ontzettend toeristisch, maar wel de moeite waard. De kloof zelf is prachtig; het kaasmuseum waar je het proces van de cheddar kaas kunt volgen interessant en we hebben er ook nog eens lekker Thais gegeten bij Mai Thai.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...