Duizenden1dag: Gebakken rijst met prei, bosui en buikspek

woensdag 24 augustus 2011

Gebakken rijst met prei, bosui en buikspek

Eergisteren had ik buikspek gemarineerd; gisteren heb ik dat in de oven laten garen en vandaag ging het door de rijst. Ik had de 2 lapjes buikspek van bij elkaar zo'n 300 gram. Die heb ik gemarineerd in een mengsel van 2 eeltlepels mosterd, 2 eetlepels sojasaus, 2 uitgeperste knoflookteentjes, 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder, een flinke snuf knoflookpeper en een snuf zout. Ik doe dat marineren altijd in een grote diepvrieszak. Je kunt daar de marinade goed een beetje mee inmasseren. Het spek is de volgende dag op een rooster in de oven gegaan. Ik heb het op 160 graden ongeveer 3 kwartier laten garen en toen was het lekker mals.Vandaag heb ik eerst zilvervliesrijst gekookt. Daarna heb ik een prei en 2 bosuitjes gebakken en daar het in dobbelsteentjes gesneden spek aan toegevoegd. Daar ging doorheen: een scheutje ketjap manis, een scheutje lichte sojasaus, een scheutje chilisaus, een schepje sambal en een scheutje vissaus. Daarna voegde ik rijst toe en bakte ik er nog een eitje bij. Toen het klaar was kon ik geen bruikbaar fototoestel vinden, dus ik heb er geen foto van.
Zo'n restjes rijstschotel als vandaag eten we regelmatig. Omdat ik alle scheutjes altijd op de gok doe pakt het altijd anders uit. Soms is het niet lekker en andere keren (zoals vandaag) is het heerlijk. Ik moet dus toch eens beter hoeveelheden gaan bijhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...