Duizenden1dag: Kabeljauw in sesam-gembermarinade met krieltjes en maiskolf

maandag 15 augustus 2011

Kabeljauw in sesam-gembermarinade met krieltjes en maiskolf

Omdat Maarten met zijn bootje nog wel eens kabeljauw vangt, zijn we altijd op zoek naar nieuwe kabeljauwrecepten. Deze keer een pietsje aangepast recept recept uit de Elle Eten.Kabeljauw in sesam-gembermarinade 


Ingrediƫnten

  • 600 gram kabeljauwfilet (wij hadden 4 kleine filetjes)
  • 1 stuk verse gemberwortel van 3-4 cm
  • 1 rode peper
  • 3 takjes koriander
  • 6 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1/2 theelepel rietsuiker

Snij de filet in 4 gelijke stukken. Schil de gember en rasp het. Snij de rode peper in ringetjes en hak de koriander fijn. Meng de gember, peper en koriander in een lage ovenschaal met de sesamolie, sojasaus en suiker. Wentel de stukken vis erin en laat de vis 15-20 minuten per kant marineren. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Giet de marinade af (opvangen) en bak de vis in ongeveer 15 minuten gaar. Lepel er tijdens het bakken geregeld wat marinade over. Bij mij viel er niets te begieten omdat de hoeveelheid marinade goed was. Ik heb het dus zo de oven in geschoven zonder af te gieten. Het was erg lekker, maar de volgende keer zou ik het met rijst eten. Ook vond ik de gember en peper iets te overheersend, dus de volgende keer doe ik daar iets minder van. Kwam waarschijnlijk doordat mijn filets niet zo groot waren.
Erbij aten we gebakken krieltjes (uit eigen werktuin) en een gekookte maiskolf. Ik heb de maiskolven ongeveer 20 minuten gekookt in water met een beetje zout en een klontje boter en daarna nog even na laten garen in aluminiumfolie. Besmeerd met wat gesmolten boter en bestrooid met zout was dit een heerlijk hapje. Ook lekker van de bbq.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...