Duizenden1dag: Engeland 2: wat aten wij in Londen?

donderdag 11 augustus 2011

Engeland 2: wat aten wij in Londen?


Ontbijten deden wij in Londen pas als we in het centrum aankwamen (we stonden op een scoutingterrein net buiten Londen). Vaak kochten we bij een Pret A Manger wat sandwiches en een koffie of warme chocomelk en dan gingen we daarna op pad. Pret A Manger is er trots op dat ze natuurlijke producten verkopen zonder allerlei toevoegingen en wij vonden de sandwiches daar het lekkerst.
Op mijn lijstje van niet te missen eetlocaties stond met stip bovenaan Pitt Cue Co, omdat ik daar in diverse Engelse foodblogs over gelezen had en de meeste bloggers erg enthousiast waren. Het vlees wordt op Amerikaanse wijze gerookt en daar na op de bbq verder klaargemaakt. Wij aten de pulled pork met beans (ik) en coleslaw (Maarten) . Erbij krijg je dan nog wat augurk en saus en een lekker stuk geroosterd brood maakt de maaltijd compleet. Het vlees was heerlijk mals en lekker van smaak. De rooksmaak was niet zo heel sterk, maar wel erg lekker en de bonen waren heerlijk mals, maar met een lekkere bite. Uiteindelijk nog een flinke maaltijd voor 7 pond. Pitt Cue Co vind je onder de Hungerford Bridge bij Southbank, vlakbij de London Eye.
Een heerlijk broodje falafel aten we bij Pilpel (bij Spitalfields market). De opa van de eigenaar maakte falafel in zijn eigen restaurant en zijn kleinzoon leerde dus al van kleins af aan hoe je een goede falafel maakt. Alles in de zaak straalt enthousiasme en liefde voor het product uit.En het was ook nog eens heel erg lekker.

Dan ook nog maar even onze meest teleurstellende ervaring in Londen. We waren al een paar keer langs een eettentje (wrap it, 418 Strand, Charing Cross) gelopen die wraps verkocht. Ze zagen er erg spannend uit en uiteindelijk besloten we daar een wrap te halen. We kozen een wrap met kip (de garnalen die ik wilde waren uitverkocht), die vervolgens besausd en daarna opgewarmd werd. Enthousiast liepen we naar de overkant van de straat waar we de wraps uitpakten en een hap namen. We waren het er direct na die eerste hap over eens: deze wraps gooien we weg. Dat doen we niet snel, maar deze waren echt te smerig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...