Duizenden1dag: Dadel-walnotencake

donderdag 8 september 2011

Dadel-walnotencake


Uit het boek 500 taarten en cakes maakte ik de dadel-walnotencake. Hij was bedoeld om weg te geven, dus ik bakte er een minivormpje bij om te kunnen proeven.


Dadel-walnotencake


Ingrediƫnten

  • 100 gram dadels zonder pit, fijngehakt
  • 1 eetlepel heldere honing, plus extra om te bestrijken
  • 175 ml kokend water
  • 110 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 85 gram walnoten in stukjes
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel

Doe de dadels en de honing in een kom. Giet het kokende water erover en laat de dadels ongeveer een uur staan tot ze weer zijn afgekoeld. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van 22 x 12 cm in en bekleed de bodem met vetvrij papier (ik heb alleen ingevet). Ik heb een aluminium wegwerpbakje gebruikt omdat ik hem kado wilde geven).
Klop de boter en de suiker tot een glad, romig geheel en klop vervolgens het ei erdoor. Klop geleidelijk de dadels en het vocht door het mengsel (het is niet erg als het schift) en roer er iets minder dan een derde van de noten door. Zeef een derde van het bakmeel boven het mengsel en vouw het erdoor. Herhaal dit 2 keer.
Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Strooi de noten erover. Bak de cake ongeveer 1 uur. Als je er een sateprikker insteekt, moet die er schoon uitkomen. Laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal hem vervolgens uit de cakevorm en bestrijk de bovenkant met honing. laat de cake op een rooster verder afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...