Duizenden1dag: Koffietaart met walnoten

maandag 12 september 2011

Koffietaart met walnoten


Uit het boekje 500 taarten en cakes maakte ik de koffietaart met walnoten. De vormen die ik gebruikte waren 24 cm en dus net iets te groot. ik denk niet dat het daardoor kwam, maar de structuur van de taart was nogal compact. De smaak was wel goed, maar het geheel had veel luchtiger moeten zijn.


Koffietaart met walnoten


Ingrediënten


Voor de taart
  • 170 gram boter op kamertemperatuur
  • 140 gram fijne kristalsuiker (ik nam fijne rietsuiker)
  • 3 eieren
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram walnoten in stukjes
  • 2,5 theelepel oploskoffie, opgelost in 1 eetlepel kokend water

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ronde bakvormen (20 cm) in en bekleed de bodems met vetvrij papier (heb ik niet gedaan en was ook niet nodig). Klop de boter en de suiker tot een bleek, romig geheel en klop er vervolgens een voor een de eieren door. Zeef het bakmeel boven het mengsel en roer het erdoor. Vouw vervolgens de walnoten den de koffie door het mengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvormen en strijk het glad. Bak de taarthelften goudgeel in ongeveer 20-25 minuten. Als je er voorzichtig op duwt, moet de taart terugveren. Laat de helften afkoelen op een rooster.


Voor de crème au beurre
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 95 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram gezeefde poedersuiker
  • walnoten voor decoratie

Verwarm de melk en de koffie in een steelpan (of zoals ik deed even in de magnetron) en roer tot de koffie is opgelost. Laat dit geheel in een kom lauw worden en voeg de boter en de poedersuiker to. Klop het geheel tot een gladde romige crème au beurre. Verdeel iets minder dan de helft van deze crème au beurre over een taarthelft en leg de andere taarthelft er bovenop. Bestrijk de taart met de rest van de crème au beurre en decoreer met de walnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...