Duizenden1dag: Rijst met prei en zeevruchten

zondag 11 september 2011

Rijst met prei en zeevruchten


Rijst met prei en zeevruchten


IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • 2 preien
  • restje zeevruchten (ik denk dat het 150 gram was)
  • vissaus, sojasaus, ketjap manis, sambal(saus)


Kook rijst voor 2 personen en laat afkoelen (ik kook altijd meer en gebruik later in de week of ik vries in wat ik over heb). Bak de prei een paar minuten en voeg de rijst toe. Ik voeg op de gok wat scheutjes vissaus, soyasaus, ketjap en wat sambal toe. Nadeel van dat op de gok erbij doen is natuurlijk dat het de ene keer lekkerder is dan de andere keer. Deze keer was het precies goed. Je komt een heel eind met kleine scheutjes en even proeven. Tenslotte bakte ik de zeevruchten even mee hadden we er een overheerlijke maaltijd aan.
Dit soort gerechten kun je met allerlei restjes groente, vis en vlees maken die je op dat moment in huis hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...