Duizenden1dag: Appelpannenkoeken

zondag 14 maart 2010

Appelpannenkoeken


Vriendje Maarten is gek op pannenkoeken. Het liefst eet hij appelpannenkoeken, maar juist die lukken nooit zo goed. Meestal valt de pannenkoek uit elkaar bij het omdraaien of is de pannenkoek te dik ofzo. Omdat Maarten er zo blij van wordt wil ik graag de ultieme appelpannenkoek kunnen bakken. Vandaag heb ik weer eens een poging gedaan. Ik gebruikte pannenkoekmeel van de buurtmolen, wat volkorenmeel, 2 eieren, melk een snufje zout en Elstars. De appel heb ik bij de eerste pannenkoeken met de kaasschaaf in dunne schijfjes geschaafd en even gebakken voordat ik het beslag erbij deed. De pannenkoek zag er prima uit, draaide soepel om en kwam moeiteloos uit de pan. Volkorenmeel bleek alleen niet zo'n goede keus, de appel zelf was niet bijzonder lekker en Maarten vond dat hij de appel te weinig proefde. De volgende pannenkoeken dus met meer appel en dikkere schijfjes. Dit viel beter in de smaak. Ikzelf vond nu de appelsmaak te overheersend. Dit ga ik nog een keer doen, maar dan met een lekkerdere appel en zonder volkorenmeel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...