Duizenden1dag: Chocolade-fudge taart

zondag 24 oktober 2010

Chocolade-fudge taart


Deze chocolade-fudge taart vond ik in mijn uitgebreide archief met recepten die ik nog eens wil maken. Geen idee bij wie ik hem vandaan geroofd heb, maar hij is erg lekker. Ik heb er zelf wat kaneel en chilipoeder aan toegevoegd.


Chocolade-fudge taart


Ingrediƫnten

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 350 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 gram bloem
  • een zakje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • 3 eieren
  • snufje kaneel
  • snufje chilipeper

Smelt de pure chocolade met de boter au bain marie of op heel laag vuur in een pan met dikke bodem (ik vind au bain marie altijd zo'n gedoe). Mix de basterdsuiker, bloem, vanillesuiker, de snufjes en de eieren tot een glad beslag. Als de chocolade gesmolten is dan kan dit door de rest van het beslag. Mix goed door. Schep het beslag in een ingevette en bebloemde taartvorm. Zet de taartvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Laat de taart afkoelen in de vorm.
Vanillesuiker neem ik altijd uit het buitenland mee. Hier ligt alleen de goedkope versie met vanillesmaak in de supermarkten, maar in bijv. Engeland en Frankrijk verkopen ze goede vanillesuiker met echte vanille. Veel lekkerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...