Duizenden1dag: Groene spaghetti met kipfilet in gembersaus

woensdag 23 november 2011

Groene spaghetti met kipfilet in gembersaus

Dit gerecht vindt volgens mij bijna iedereen lekker. Het stond mij een beetje tegen doordat er zoete gembersaus doorheen gaat, maar toen ik het toch eens maakte bleek het heerlijk te zijn. De spaghetti hoeft natuurlijk niet groen te zijn, maar dat ziet ere wel leuk uit.

Groene spaghetti met kipfilet in gembersaus


Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 250 gram (mais)kipfilet
  • 1 theelepel maizena
  • 1,5 eetlepel japanse sojasaus
  • 1 rode paprika
  • 2 lenteuitjes
  • 200 gram groene spaghetti
  • zout
  • 25 gram boter
  • 1/8 liter slagroom
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • peper

Snijd de kip in smalle reepjes. Roer de maizena met de sojasaus glad in een schaaltje en meng de reepjes kipfilet erdoor.
Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze samen met het mooie groen in ringetjes.
Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar. Verhit intussen de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de reepjes kipfilet al roerende lichtbruin. Voeg 3/4 van de paprika en 3/4 van de lente-ui toe en bak die even mee. Schenk de slagroom en de gembersiroop erbij en laat de saus in ca 5 minuten iets inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en roer hem door de saus. Garneer met de achtergehouden paprika en lente-ui. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...