Duizenden1dag: Hamburgers

zondag 13 november 2011

Hamburgers

Een eerste experiment met mijn gehaktmolen van de Kitchenaid pakte goed uit. Ik heb gehakt gemaakt waar ik vervolgens hamburgers van fabriceerde. We hebben ze inmiddels van de bbq en uit de koekenpan gegeten en ze zijn iedere keer weer heerlijk. Voor herhaling vatbaar dus.


Hamburgers


Ingrediƫnten

  • 500 gram speklap
  • 500 gram ribkarbonade
  • 400 gram hamlappen
  • 3 beschuiten
  • 1 ei
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • worcestershiresauce
  • ketjap
  • sambalsaus
  • knoflookpeper
  • zout
  • oregano
Leg het vlees een uurtje in de vriezer zodat het goed te malen is. Maal het vlees in een gehaktmolen (of evt in een keukenmachine; de structuur wordt dan wel fijner) en meng het met de beschuit en het ei. Breng op smaak met de kruiden en scheutjes van de sauzen. Om te proeven of het goed op smaak is kun je even een stukje bakken. Bak de hamburgers in de koekenpan. Serveer op een broodje met sla, gebakken ui en champignons, tomaat, ketchup, knoflooksaus, sambalsaus of wat je maar lekker vindt op een broodje hamburger.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...