Duizenden1dag: Kipragout

zondag 20 november 2011

Kipragout



Kipragout


IngrediĆ«nten voor 4 personen

  • 100 gram boter
  • 110 gram bloem
  • ongeveer 900 ml bouillon
  • kip (ik had overgebleven gegrillde kip, zo'n 300 gram)
  • fijngesnipperde peterselie
  • peper
  • zout

Smelt de boter. Als de boter gesmolten is voeg je zoveel bloem toe als door de boter opgenomen wordt. Bij mij was dat 110 gram. Roer goed door en laat de bloem op laag vuur even garen.


Voeg daarna steeds een scheutje bouillon toe en roer goed door. Als je teveel bouillon tegelijk toevoegt gaat het klonteren.


Na een tijdje kun je wel wat meer bouillon tegelijk doen.


Als de ragout de dikte heeft die je wil hebben voeg je de in stukjes gesneden kip toe en peterselie en peper naar smaak. Evt kun je er nog wat zout bij doen.



Lekker in een pasteitje, met zilvervliesrijst of met pasta. Ik vind ragout ook heerlijk op een geroosterde boterham. Ragout is ook prima in te vriezen. Om het op te warmen voeg je een beetje water toe zodat het niet aanbakt in de pan. Als ragout afkoelt wordt het heel dik, maar als je het opwarmt wordt het weer vloeibaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...