Duizenden1dag: Linzentaartje

zaterdag 12 november 2011

Linzentaartje


Dubbele restverwerking met dit linzentaartje. Ik maakt een snelle maaltijd van het restje gehakt dat ik overhad van de worstenbroodjes en mengde dat na rul bakken met wat pastasaus uit de vriezer en een blikje linzen. Ik deed er nog wat gerookte paprikapoeder, knoflookpeper en zout door en dat aten we met zilvervliesrijst. Daar was zeker de helft nog van over en dat vond ik zonde om weg te gooien. Invriezen was ook geen optie omdat de saus al uit de vriezer kwam. Ik heb dus met het restant de volgende dag een taartje gebakken. Daarvoor liet ik 5 plakjes bladerdeeg ontdooien waar ik er vervolgens 4 gebruikte om een ingevette boterkoekvorm mee te bekleden. Ik prikte gaatjes in de deegbodem en strooide royaal paneermeel op de bodum. Het gehaktmengsel mengde ik met 3 eieren en spreidde ik uit over de bodem. Ik had ook nog wat schapenkaas uit blik in de koelkast en dat verkruimelde ik over de taart. Ik legde het laatste plakje bladerdeeg er bovenop, bestreek het met wat losgeklopt ei (wat melk kan ook) en strooide er geroosterde sesamzaadjes overheen. Na ongeveer 40 minuten in een oven van 200 graden hadden we een erg lekker taartje. Ook hier hielden we weer de helft van over en daar heeft Maarten de volgende dag op zijn werk mee gelunched.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...