Duizenden1dag: Oosterse eendenborstfilet met honing

maandag 7 november 2011

Oosterse eendenborstfilet met honing

Een recept uit het Dekamagazine van deze maand.



Oosterse eendenborstfilet met honing


Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 1 eendenborstfilet
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 kleine theelepel koekkruiden
  • 1/2 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 struik paksoi
  • zwarte peper
  • gekookte rijst

Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings om de centimeter in. Meng 1 teen knoflook met de koekkruiden, peper, honing en 1 eetlepel sojasaus.Wrijf de eendenborstfelet hier rondom mee in. Leg de eend met de velkant in een koekenpan en bak op matig vuur in 8-10 minuten knapperig bruin. Keer om en bak de vleeskant in nog 3 minuten bruin. Laat de filet verpakt in aluminiumfiolie 5 minuten rusten.
Ik heb daarna een beetje eendenvet afgegoten en in dezelfde pan de witte stukken paksoi met 1 teen uitgeperste knoflook 3 minuten gebakken. Voeg de groene repen paksoi toe en roerbak nog 2 minuten. Ik heb ook gelijk de rijst meegebakken. Breng de groente op smaak met wat sojasaus en peper. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes. Schep de paksoi op de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erp. Ook lekker met eiermie ipv rijst.

Bron: Dekamagazine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...