Duizenden1dag: Appelflappen

zondag 18 december 2011

Appelflappen

Met wat appels die nodig gebruikt moesten en wat plakjes bladerdeeg maakte ik vandaag appelflappen.


Appelflappen


Ingrediënten voor 5 stuks

  • appels (ik gebruikte 1 grote goudreinet)
  • bladerdeeg (ik had 5 plakjes)
  • 1 eetlepel custard
  • (riet)suiker
  • kaneel
Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Gebruik ze als ze nog goed stevig zijn, anders worden ze dun en slap en zijn ze moeilijker te hanteren.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Meng de stukjes met wat suiker, kaneel en de custard. Je kunt er ook nog rozijnen, citroensap (tegen het verkleuren van de appel), nootjes, rum enz in doen. Let erop dat het mengsel niet te nat wordt. Doer er anders nog een beetje custard (of maizena of paneermeel) door.


Leg op ieder plakje bladerdeeg een schepje van het appelmengsel in een hoek, maak de randjes van een driehoek van het plakje nat met een kwastje en water en vouw ze dubbel.


Je kunt ze met een vork een beetje aandrukken zodat ze dicht blijven. Dit is soms wel een beetje prutsen, maar de aanhouder wint.


Maak de bovenkant van het flappen een beetje nat met water en bestrooi ze met suiker (en kaneel). Leg ze op bakpapier op een bakplaat en bak ze zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...