Duizenden1dag: Champignonkaviaar

dinsdag 27 december 2011

Champignonkaviaar

Uit het boekje Tapenades en meer van Francis van Arkel maakte ik met kerst champignonkaviaar voor de zwager die niet van zalm houdt. Het resultaat bleek een nogal saai hapje met weinig uitgesproken smaken. Ik heb toen door de ene helft wat pesto geroerd en door de andere helft wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes en dat maakt het een stuk lekkerder. Met kerst kreeg zwager de pestoversie voor zijn neus, met een sneetje geroosterd brood en wat gezouten boter.

Champignonkaviaar


Ingrediënten voor ca 275 gram

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram fijngehakte champignons
  • 1/2 fijngehakte rode paprika
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 100 gram fijngehakt gerookt spek
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 3 eetlepels pesto (voor helft) of wat zongedroogde tomaatjes

Verhit de olie in een pan en bak champignons, paprika, sjalot, knoflook en spek mooi bruin. Haal de pan van de warmtebron en schep het citroensap erdoor. Doe de pesto of de fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor en meng goed. Laat het mengsel afkoelen en breng het dan pas op smaak met peper en zout.

1 opmerking:

  1. Champignons zijn lekker, maar hebben wel veel smaak nodig, vind ik.
    Maar ik vind het wel een goed idee voor mensen die geen vis of vlees blieven.
    :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...