Duizenden1dag: Gamba's bij Ovidius in Amsterdam

maandag 5 december 2011

Gamba's bij Ovidius in AmsterdamZaterdag gingen wij 's avonds naar het theater in Amsterdam. Vooraf wilden wij in de buurt iets eten en toevallig zag ik afgelopen week bij Groupon een aanbieding voor onbeperkt gamba's eten bij Ovidius in Amsterdam. Voordat ik de bon kocht heb ik eerst gereserveerd zodat ik zeker wist dat we terecht konden.

Ovidius is een gezellig ingerichte zaak met meerdere verdiepingen. Een echt kroeg-, eetcafesfeertje. Er werd al snel gevraagd wat we wilden drinken en we kregen lekker vers brood met een dipsausje. De garnalen en friet arriveerden ruim een half uur later. Alles was goed heet en smaakte prima. Van zo'n maaltijd krijg je natuurlijk nogal vette vingers en ik vond het jammer dat er niet een kommetje water op tafel werd gezet. Toen ik erom vroeg kregen we vrij snel een kom water met schijfjes citroen.

We werden bediend door 2 uiterst vriendelijke meisjes die regelmatig een steekje lieten vallen. Lege kommen werden niet afgeruimd, bordjes werden weggehaald zonder ze te vervangen en er was zeer regelmatig verwarring over welk bord aan welke tafel geserveerd diende te worden. De Grouponactie was  nogal succesvol geweest, dus bijna elke tafel at de gamba's. Je zou denken dat het dan vrij snel duidelijk is dat er steeds 2 mensen een bord gamba's delen, maar ook dat ging niet altijd goed.

Klap op de vuurpijl was de vergissing die we zagen toen wij al klaar waren en onze jassen aan stonden te trekken. Er werden 2 borden gamba's neergezet bij een 2persoons tafeltje. Zij kregen allebei een tweepersoons bord. Het tafeltje naast ons zat er al flink lang, maar had na het brood nog niets gekregen. Ineens ontdekte de bediening dat er iets mis was gegaan. De 2persoons tafel had een bord teveel gekregen. De serveerster vroeg vervolgens het bord, waar de vrouw al een gamba van had gegeten terug, schoof de schillen van die gamba bij de man op het bord en serveerde vervolgens zonder blikken of blozen het bord gamba's bij het tafeltje naast ons. Heel bijzonder!

Maar nogmaals; de bediening was erg vriendelijk en we hebben lekker gegeten. En als je voor € 19 euro onbeperkt gamba's met huisgemaakte friet zit te eten, moet je alle vergissingen misschien maar even op de koop toe nemen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...