
Huzarensalade
Ingrediënten
- 1,5 kilo aardappels (ik gebruikte iets kruimige)
- 1 goudreinet
- 1 grote ui
- 150 gram zoet-zure augurk
- 2 blikjes gemengde groenten (macédoine de légumes) van 400 gram, uitgelekt
- 6 hardgekookte eieren
- 400 gram gekookte ham in blokjes of plakjes
- 1 pot Zaanse mayonaise
- Peper, zout
- Ketchup
- Mosterd
- Scheutje azijn
Snijd de aardappels in kleine blokjes (grootte afhankelijk van hoe grof je de salade wil hebben) en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen en meng ze daarna met de gemengde groenten en de in stukjes gesneden appel, ui, augurk, eieren en ham. Roer er daarna mayonaise, letchup, mosterd, peper en zout naar smaak door. Kwestie van af en toe even proeven. De dag nadat je hem gemaakt hebt zijn de smaken lekker ingetrokken en is de salade nog lekkerder.
Je kunt de salade nog garneren, maar ivm het meenemen (eerst in de auto, daarna in de fietstas) heb ik dat maar achterwege gelaten.
Eiersalade
Ingrediënten
- eieren
- fritesaus of mayonaise
- Franse mosterd
- peper en zout
- verse bieslook
Ik maakte ook nog wat eiersalade. Kook de eieren (zoveel als je wilt), snijd ze in stukjes en meng met wat fritesaus, lepeltje Franse mosterd, peper en zout. Eventueel kun je er nog wat fijngesneden bieslook, augurk, ham, of uitgebakken bacon door roeren. Heerlijk op Turks brood, stokbrood of een toastje.
Het is ook heel lekker om bijv. truffelmauonaise te gebruiken.
Heb je de 2 recepten ook wel eens bij elkaar gevoegd? Lijkt me ook een lekkere conbi
BeantwoordenVerwijderen