Duizenden1dag: maart 2011

woensdag 30 maart 2011

zalmrolletjes

Deze tortilla's ontdekte ik bij de Turkse winkel en ze bleken uitstekend geschikt voor de rolletjes met zalm die ik voor ons brunchbuffet (voor Maarten's verjaardag)wilde maken.



Ik besmeerde 3 tortilla's met smeerbare monchou en belegde ze daarna met gerookte zalm. Een beetje dille erover, oprollen, in stukjes snijden en klaar. Omdat ik nog wat salami had die op moest heb ik er ook nog een paar met salami gemaakt. Ook erg lekker. Zo zijn vele variaties mogelijk.


dinsdag 29 maart 2011

Gevulde gehaktbroodjes

Uit een ver verleden kwam ineens het recept voor gevulde broodjes tussen oude receptenknipsels naar boven. Lekker na een flinke wandeling ofzo. Je kunt ze van te voren klaarmaken en als je thuiskomt in de oven zetten. Maar ook tijdens een brunch of buffet doen deze broodjes het erg goed.




Gevulde gehaktbroodjes


Ingrediënten voor 10 minibolletjes 

  • 500 gram gemengd gehakt, 
  • 1 ui, 1/2 paprika
  • een 1/2 bakje champignons 
  • zakje gehaktkruiden
  • wat gehakte knoflook
  • (knoflook)peper
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • wat boter 

Fruit de fijngesneden ui in wat boter en voeg daarna de kleingesneden paprika en champignons toe. Dan het gehakt toevoegen en kruiden. Ik heb een zakje gehaktkruiden, wat verse knoflookpeper en een snufje gerookte paprika toegevoegd. Maar je kunt natuurlijk volop variëren met kruiden en toevoegingen. Ik bak ook vaak een paar teentjes knoflook mee. De broodjes hol je uit door er een kapje af te snijden en er dan met je vingers een plukje brood uit te trekken. Dan knijp je de zijkanten een beetje plat zodat ze makkelijk te vullen zijn. Vul de broodjes met het gehakt en bak ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

zondag 20 maart 2011

Sultan lounge in Rotterdam

Voordat we zaterdag naar HAIR gingen hebben we bij  Sultan Lounge gegeten en geparkeerd. Vooral dat laatste bleek een goede zet. De voorstelling begon een half uur later doordat het verkeer rondom Ahoy nogal vast was gelopen. Er was een weg afgesloten en de omleiding bleek wat vertragend. Na de voorstelling was dat probleem er in omgekeerde richting. Bovendien hoefden we maar een uurtje parkeergeld te betalen en ben je bij Ahoy geloof ik zo 10 euro kwijt. De Sultan Lounge ligt tegen een kruispunt van drukke wegen aan en heeft door het vele glas iets aquariumachtigs. Als het donker wordt en de sfeerverlichting binnen aangaat wordt het direct gezelliger. De oosterse sfeer komt veel meer naar voren en buiten raakt op de achtergrond. De bediening was erg vriendelijk en we konden op ons gemakje eten zonder lang te hoeven wachten. Vooraf namen we de schotel met warme en koude mezze. Diverse smeerseltjes, turks brood, falafel, sigara boregi, garnaal, een krab en inktvisring.Lekker. Daarna namen we samen een mixed grill. Die was goed, maar niet zo erg onze smaak. Ik vond de rijst wel erg lekker. Voor een keertje was dit zeker leuk, maar het was niet zodanig dat we nog een keer gaan. Dit heeft echter meer met onze smaak te maken dan met de kwaliteit van het eten.


dinsdag 15 maart 2011

Chiangmai in Beverwijk

Afgelopen zondag gingen we naar Marc-Marie Huijbregts in Beverwijk. Voor de voorstelling wilden we ergens in de buurt eten. Het werd Thai restaurant Chiangmai.


We waren er om 18.00 uur in de veronderstelling dat we dan tot 20.00 uur ruim de tijd hadden. Dat bleek tegen te vallen. Ons voorgerecht werd vrij snel gebracht, maar om 19.30 hebben we toch maar eens geïnformeerd of ons hoofdgerecht er al bijna aankwam. Dat werd toen na 10 minuten gebracht, maar dat was toch wel erg krap aan de tijd. We hadden toen nog een kwartier om te e ten en af te rekenen. Jammer! Bovendien was het eten ook niet echt geweldig. De met gehakt en groenten gevulde kippenpootjes waren echt super en de pad thai was ook lekker, al smaakte die zeker niet naar de diverse Pad thai's die we in Thailand gegeten hebben. En pittig was het al helemaal niet. Maarten had pech. Zijn garnalen in een sesamjasje waren redelijk, maar de gebakken rijst was behoorlijk smakeloos. Waarom het zo lang moest duren is ons een raadsel. We hadden toch gerechten die behoorlijk snel klaar zouden moeten kunnen zijn. Misschien heeft het te maken gehad met alle afhaalmaaltijden die we voorbij zagen komen? Ondanks de fantastische kippenpootjes zien ze ons er niet meer terug. De bediening was wel erg vriendelijk en je zit er gezellig.





maandag 7 maart 2011

garnalenkroketjes met rijst en koriander


Als Maarten jarig is (27 maart) doen we altijd een brunchbuffet voor de familie. Dit jaar heb ik iets minder tijd dan normaal om alles voor te bereiden, dus ik ben maar vast begonnen met kokkerellen. De garnalenkroketjes met rijst en koriander waren erg leuk om te maken. De smaak was niet zo uitgesproken en ik proef liever ragout in een kroketje dan rijst. Ze zijn wel precies zo geworden als de bedoeling was volgens mij. Maar de volgende keer worden het toch kipragoutkroketjes ofzo.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...