Duizenden1dag: juli 2011

zondag 17 juli 2011

Panini met pesto, mozarella, tomaat en basilicum

Simpel, maar lekker lunchbroodje. Beleg een broodje met (liefst verse) pesto (ik had toevallig nog een potje in huis, maar die was erg zout en eigenlijk niet lekker), plakjes buffelmozzarella, plakjes lekkere(!) tomaat en veel blaadjes basilicum. Beetje knoflookpeper erover, in de sandwichmaker tot de kaas gesmolten is en...klaar.


zondag 10 juli 2011

Garnalen en Engeltjes te paard

Aan het eind van de middag vertrokken we met onze nieuwe enorm handige minibbq naar een rustig plekje in Spaarnwoude om daar lekker te chillen en wat te eten. Die bbq is zo handig omdat hij klein is, maar toch een verstelbaar rooster heeft, uit elkaar te halen is en een plaatje aan de poten heeft waardoor het gras niet verbrandt. We doen altijd aluminiumfolie in de bak waar de kolen in gaan en dan kunnen we aan het eind het hele pakketje natmaken waardoor het zo uit is. Ook blijft de bbq zo lekker schoon. Dat is dan weer heel handig met in en uit elkaar halen. Naast heerlijke lamskoteletjes van de Oosterse markt had ik garnalenspiesjes en Engeltjes te paard gemaakt.


De stokjes heb ik even in wat water laten weken tegen het verbranden, al is dat bij zo'n kleine bbq niet echt nodig. De garnalen heb ik gemarineerd in een mengseltje van olie, knoflook en Thais chilipoeder (extra pittig). Daarna op een stokje geprikt en een paar minuutjes boven de (nog niet eens helemaal grijze) kolen.


De Engeltjes te paard zijn niets meer of minder dan stukjes kaas (Beemster graskaas) omwikkeld met (biologisch) ontbijtspek. Eenmaal knapperig en gesmolten zijn ze heerlijk op een stukje stokbrood.

vrijdag 8 juli 2011

panini met geitenkaas, basilicum, (honing) en pijnboompitten

Onlangs heb ik de heerlijke broodjes van een kraam op de Oosterse markt in Beverwijk ontdekt. Die markt is op zichzelf al een enorme aanrader trouwens. De sfeer is erg duizend en 1 nacht en er is een ruime keus op het gebied van groenten, kruiden, vlees, noten, baklava enz. Maar om terug te komen op de broodjes. Die gaan prima, belegd met net waar je zin in hebt, in de sandwichmaker. Ik heb ze vandaag belegd met geitenkaas, basilicum, geroosterde pijnboompitten en voor Maarten honing. Even tussen de ijzers en klaar is het superbroodje. Ze waren zo snel op dat ik er niet eens een foto van heb kunnen maken.

dinsdag 5 juli 2011

Snelle chili con carne



Chili con carne


IngrediĆ«nten voor ongeveer 6 personen

  • 500 gram gehakt (ik had lams- rundergehakt)
  • 1 groot blik bruine bonen
  • 1 blik rode nierbonen
  • 1 prei
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • chilipoeder en chilipeper
  • knoflookpeper
  • zout
  • olie om in te bakken

Snijd de ui in stukjes en fruit ze in wat olie in een braadpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak even mee. Bak het gehakt rul en bestrooi ruim met knoflookpeper en wat zout. Snijd de pepers fijn (zaadlijsten en pitjes maken het pittiger) en bak ze even mee. Doe er de in ringen gesneden prei bij, bak even mee en voeg dan de tomatenpuree en de bonen toe. Tenslotte naar smaak chilipoeder en chilipeper erbij doen. Lekker op een laag pitje laten pruttelen. Je kunt hier uiteraard nog andere bonen, stukken tomaat, paprika enz. aan toe voegen. Ik heb er een snuf gerookte paprikapoeder doorgedaan en dat was ook erg lekker. Een dag later is deze chili nog lekkerder. Eet met rijst, brood, aardappels, nachochips. Allemaal lekker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...