Duizenden1dag: Kantonese gebakken rijst van Gordon Ramsey

dinsdag 31 januari 2012

Kantonese gebakken rijst van Gordon Ramsey

Nog een recept uit Wereldgerechten van Gordon Ramsey. Deze Kantonese gebakken rijst maakte ik met zeevruchten ipv garnalen en was erg lekker.


Kantonese gebakken rijst


Ingrediënten  voor 4 personen

  • 100 gram rauwe garnalen (of kip, zeevruchten enz)
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 gehakte ui
  • 2 gehakte knoflookteentjes
  • 1 wortel, geschrapt en fijngehakt
  • zeezout en wittte peper
  • 50 gram doperwten, ontdooid als ze uit de diepvries komen
  • 2 middelgrote eieren, losgeklopt met een snufje zout
  • ca 400 gram rijst van de dag ervoor
  • 4 lente-uitjes, gehakt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus (of naar smaak)

Verwijder de zwarte aders uit de garnalen en hak ze als ze vrij groot zijn grof; dek ze af en zet ze opzij.
Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en een snufje zout en peper toe. Roerbak alles 2-3 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Doe de garnalen en doperwten in de pan en roerbak ze tot de garnalen roze beginnen te kleuren. Schuif deze ingrediënten naar 1 kant van de pan en voeg aan de andere kant wat meer olie toe. Schenk de losgeklopte eieren in de olie en bak ze terwijl u af en toe roert. Roer ze als ze bijna gestold zijn door de rest van de ingrediënten.
Doe indien nodig nog wat olie in de wok en doe dan de rijst en de lente-uitjes erbij. Breng het geheel met een beetje sojasaus op smaak en roerbak het nog 3-4 minuten, tot de rijst gloeiend heet is. Proef vlak voor het serveren of u nog een smaakmaker wilt toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...