De missie was deze keer echter een rijstkoker en Maarten wilde best even mee, maar niet om uitgebreid te winkelen. Dus na een snelle tocht door de winkel (en natuurlijk toch even rondneuzen) en de conclusie dat er maar 1 rijstkoker was gingen we door naar de volgende toko. De Amazing Oriental zit ook in Beverwijk en bood dus weinig nieuws. Ze hadden er wel rijstkokers, maar voor de zekerheid zijn we ook nog even naar de buren gegaan, waar ze een uitgebreide voorraad keukenspullen hadden. Daar bij Holwha ging ik uiteindelijk ook met rijstkoker de deur uit. Het is er 1 met een goed sluitend deksel en hij slaat af als de rijst gaar is. Bovendien heeft hij een anti-aanbaklaag (over het minder gezonde aluminium) en zit er een inzetbaar stoommandje bij.
Thuis heb ik hem gelijk gebruikt voor sushirijst en dat ging prima. Ik heb 300 gram rijst in de koker gedaan en daar water bijgedaan tot het water ongeveer 1,5 cm boven de rijst uitkwam en dat bleek prima te werken. Daarna nog 15 minuten warmgehouden in de rijstkoker en daarna nog 15 minuten in de binnenpan met een doek erover. Laten afkoelen in een (liefst houten) schaal en vermengen met 5 eetlepels sushi-azijn. Ik had er 3 eetlepels doorheen gedaan omdat ik dacht dat het al best zuur was, maar later bleek dat iets meer wel gekund had. Bovendien las ik later dat je de sushirijst het best in dashi bouillon kunt koken. Daar ga ik nog naar op zoek voor de volgende keer. We hadden bij Landmarkt verse tonijn en garnalen gekocht, maar ik vond de tonijn niet bijzonder. Er zat weinig smaak aan. De gerookte zalm, avocado, komkommer en garnalen vullingen smaakten heerlijk. De vorige keer waren ze strakker gerold, maar dat is oefening. Het blijft wel ontzettend leuk om te doen.
Ik had ook een elektrische rijstkoker maar ben sinds jaar en dag verslingerd aan die plastic rijstkoker voor in de magnetron. Handig en neemt niet zoveel plaats in.
BeantwoordenVerwijderenNu moet ik zeggen dat ik in het begin wel problemen mee heb gehad, iets dat ik dan met die elektrische niet heb gehad.