Duizenden1dag: Vongole

zondag 29 januari 2012

VongoleIk was al tijden van plan om eens vongole (venusschelpen) te maken en nadat we het er vorige week met vrienden over hadden besloot ik ze te kopen. Op de markt kocht ik een zakje van 600 gram. Na ze heel goed gewassen te hebben bakte ik ze in een klont boter met persillade, knoflook en platte peterselie tot de schelpen allemaal open waren. We aten ze met stokbrood die we lekker in de boter doopten. Smullen!


3 opmerkingen:

 1. Die wil ik ook eens maken! Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk! Was het lastig om al het zand er uit te wassen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor; viel reuze mee. Ik heb ze in een vergiet onder stromend water met mijn hand gehusseld en heb daarna geen zand geproefd.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...