Duizenden1dag: Workshop fotografie en styling voor foodbloggers

maandag 27 februari 2012

Workshop fotografie en styling voor foodbloggers

Afgelopen zaterdag volgde ik de workshop fotografie en styling voor foodbloggers van Alexandra (styling) en Simone (fotografie) in Nootdorp. En die workshop bleek precies te zijn wat ik nodig had.

Ik ben mijn blog begonnen met als doel het ordenen van gemaakte recepten zodat ik ze terug zou kunnen vinden. De foto's erbij dienden geen hoger doel dan een beeld bij het recept ter herinnering. Naarmate ik enthousiaster werd over mijn blog, vond ik ook dat de kwaliteit omhoog moest. Ik ging wat spelen met de lay-out (is zeker nog niet af) en wilde betere foto's leren maken.

Na de kennismaking, waarbij ik het erg leuk vond de verschillende motivaties en achtergronden van de overige cursisten te horen, kregen we kort wat uitleg over fotografie van Simone. Omdat ik een compact-camera heb was niet alles op mij van toepassing, maar al snel bleek dat er veel meer mogelijkheden op mijn camera zitten dan ik wist. En deze uitleg was een goede motivatie om mijn toestel wat beter te willen leren kennen.
Daarna vertelde Alexandra iets over styling. Vaak kun je met wat simpele details al heel mooie resultaten boeken. Net even het juiste lapje stof in combinatie met dat leuke bord en schattige vorkje maken een foto direct veel interessanter. Daar had ik eigenlijk nog nooit zo over nagedacht. Wonderbaarlijk, want ook ik lees de kooktijdschriften en zie de mooie foto's op andere blogs. Kennelijk had ik dus ook hierin een zetje nodig om er anders tegenaan te kijken.
Het werken met een statief bleek een verademing, vergeleken met mijn losse pols fotografie.

Na de heerlijke lunch gingen we zelf aan de slag. We fotografeerden cupcakes, soesjes en salades. Leuk om te zien hoe verschillend de resultaten van de diverse groepjes waren. Mijn foto's zijn qua belichting niet geweldig geworden. Daar moet ik me nog even flink in verdiepen, maar qua compositie heb ik erg veel geleerd. Kortom, zeker een aanrader, deze workshop. Meer info en een verslag vind je op de site van Junglefrog.Erg geïnspireerd zat ik onderweg naar huis al te bedenken wat voor props ik al in huis heb en wat ik daar nog bij wilde hebben. Uiteindelijk heb ik zondag op de Zwarte markt in Beverwijk wat leuke spulletjes kunnen scoren en heb ik ook maar direct een simpel statief gekocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...