Duizenden1dag: Indische gehaktballetjes

woensdag 21 maart 2012

Indische gehaktballetjes

Dit recept gebruik ik al jaren. Heerlijke gehaktballetjes; lekker in combinatie met pindasaus of chilisaus, maar zonder saus zijn ze ook prima. Super als borrelhapje of op een broodje.



Indische gehaktballetjes


Ingrediënten voor ongeveer 35 stuks

  • een pond rundergehakt
  • 10 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 theelepels djahé (gemberwortel)
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout naar smaak
  • olie om in te bakken
Meng het gehakt met alle ingrediënt en draai balletjes van het mengsel. Om gemakkelijk balletjes van dezelfde grootte te maken kun je het gehakt uitrollen tot een worst en er dan gelijke stukjes van snijden. Daarna draai je er balletjes van. Verhit wat olie in een koekenpan (of braadpan) en bak de balletje tot ze bruin en gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...