Duizenden1dag: Aardappeltortilla

zondag 18 maart 2012

Aardappeltortilla

Een tortilla is een Spaanse aardappelomelet waarmee je alle kanten uit kunt. Ideaal voor restverwerking, als lunch, onderdeel van een buffet of als hapje bij de borrel. Er kunnen allerlei vullingen in en je kunt tortilla zowel warm als koud eten. Ik gebruikte de helft van de ingrediĆ«nten en een kleine koekenpan en dat was voor 2 personen meer dan genoeg.


AardappeltortillaIngrediƫnten

  • 1 deciliter olijfolie
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in dunne plakjes
  • 1 grote ui, gepeld en in dunne ringen
  • 6 gote eieren
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • eventueel nog vulling als groenten, kruiden, chorizo, zalm, geitenkaas enz

Verhit de olie in een koekenpan (liefst met dikke bodem). Doe de aardappelschijfjes en de uiringen in de pan, bestrooi met peper en zout en schep ze goed om zodat alles bedekt wordt met een laagje olie. Zet het vuur lager en bak de aardappels ongeveer 20 minuten. Af en toe even omscheppen om aanbakken te voorkomen.
Klop de eieren in een kom.
Zodra de aardappels en ui zacht zijn giet je het teveel aan olie in een kommetje (gebruik je later). Als het mengsel iets is afgekoeld schep je het door de losgeklopte eieren en laat je het even rusten.
Verhit wat van de afgegoten olie in een koekenpan (maat 25-26 cm) en schep het aardappel-eimengsel in de pan. Strijk de omelet glad en laat op laag vuur stollen. Als de onderkant lekker bruin is geworden, is het tijd de tortilla om te draaien. Hiervoor laat je hem op een bord glijden, zet er een ander bord op en draai je hem om. Dan laat je de omelet weer vanaf het bord in de pan glijden en kan de andere kant ook bruinen.
Laat hem op een bord glijden en verdeel in punten. Kan zowel koud als warm gegeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...