Duizenden1dag: Zalmforel uit de oven

zondag 4 maart 2012

Zalmforel uit de oven


Op de markt vond ik wilde zalmforel. Het was een tijd geleden dat we forel gegeten hebben, want de laatste keer bleef er een paar weken een graatje in mijn keel zitten en toen was ik even klaar met forel. Maar ze zagen er erg goed uit, dus ik besloot dat ik het wel weer aandurfde en kocht er 2.
Op advies van de visboer heb ik ze in de oven klaargemaakt. Ik heb 2 stronken prei in stukjes gesneden, even in wat olie gebakken en bestrooid met peper en zout. De forellen heb ik afgespoeld en goed drooggemaakt op de prei gelegd. Een restje witte wijn eroverheen gesprenkeld en wat stukjes gezouten boter erop. Na 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven waren ze gaar en bijzonder lekker. Een bosje kruiden in de buikholte had het af kunnen maken, maar die had ik niet in huis. Tijd dat het voorjaar wordt en er weer lekker veel kruiden op het balkon kunnen groeien.

3 opmerkingen:

  1. Lekker Martine!! En goede timing want ik heb nog twee forellen in de vriezer liggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga het vandaag maken met een simpele kropsla en frites en huisgemaakte cocktailsaus

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...