Duizenden1dag: Cake met kaneel en chocolade

maandag 9 april 2012

Cake met kaneel en chocolade


Onlangs maakte ik met groot succes deze cake met kaneel en chocolade. Ik vond hem op het blog van Levine van Uit de keuken van Levine. Ik heb de espressopoeder eruit gelaten, want die had ik niet in huis. De cake is ontzettend gemakkelijk te maken, ziet er mooi uit en is ontzettend lekker. Ik heb helaas alleen maar een foto van de hele taart. Na het aansnijden ben ik vergeten nog een foto te maken.

Cake met kaneel en chocolade


Ingrediƫnten


voor de cake
  • 250 + 20 gram suiker
  • 1 eetlepel + 2,5 theelepel kaneel
  • (1,5 theelepel espressopoeder (uit een zakje))
  • 235 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 140 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 85 gram pure chocolade, fijn gehakt

voor het glazuur
  • 170 gram pure chocolade
  • 35 gram ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem en de 2 zijkanten van een vierkante bakvorm van 23 cm met bakpapier. Laat het bakpapier uitsteken, dan kun je de gebakken cake in 1 keer uit de vorm tillen.
Meng de 20 gram suiker met de 2,5 theelepel kaneel (en espressopoeder) in een schaaltje en zet apart tot gebruik.
Meng in een grotere schaal de bloem, de resterende suiker, het bakpoeder, het zout en de resterende kaneel.
Mix in een maatbeker met een garde of vork de melk, eieren en vanille extract door elkaar.
Giet dit mengsel over de bloem en roer/spatel voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel rustig door het mengsel tot alles net gemengd is.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Verdeel de gehakte chocolade over het beslag en vervolgens de kaneelsuiker. Bedek met de rest van het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in 35-40 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Zet de vorm op een rooster en laat 15 minuten afkoelen.
Lift de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm, verwijder het bakpapier en zet op een rooster. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak intussen het glazuur: smelt de chocolade met de roomboter "au bain marie" of in de magnetron. Laat het mengsel niet te heet worden. Zo nodig wat af laten koelen voor gebruik.
Verdeel het chocoladeglazuur over de bovenkant van de cake en strijk glad of maak er met de achterkant van een lepel een patroon in.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...