Duizenden1dag: Escargots persillade oftewel slakken

woensdag 4 april 2012

Escargots persillade oftewel slakken


Als kind at ik op vakantie in Frankrijk regelmatig slakken. En ik vond ze heerlijk. Vooral het opdippen van de kruidenboter met een stukje stokbrood was het ultieme vakantiegevoel. Ook thuis aten we ze regelmatig. Maar eenmaal het huis uit at ik ze eigenlijk zelden meer. Dus nu kocht ik een blikje slakken, leende alle attributen (vorkjes, bordjes, slakkentangen en huisjes) bij mijn moeder en ging aan de slag.
Terwijl de slakken uitlekten maakte ik kruidenboter klaar door roomboter te mengen met wat knoflook en persillade. Omdat ik nog wat platte peterselie had liggen heb ik dat er (fijngesneden) ook nog door gedaan. De uitgelekte slakken stopte ik in de huisjes (2 per huisje, want de slakken waren klein en de huisjes groot) waarna ik ze volstopte met kruidenboter. Even in de oven op 180 graden tot de kruidenboter gesmolten was en toen kwamen er heerlijke geuren uit de oven. Wat rook dat naar vroeger.

1 opmerking:

  1. Hoi Martine, nu heb ik je blog ook gevonden, leuk! Je gaat mij hier nog wel tegenkomen :-)
    Groetjes
    Marian
    PS: aan slakken heb ik me nog nooit gewaagd...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...