Duizenden1dag: Roseval aardappels uit de oven met spinaziekabeljauwpastei

maandag 16 april 2012

Roseval aardappels uit de oven met spinaziekabeljauwpastei

Het was niet helemaal wat ik van plan was toen ik begon met de avondmaaltijd. Toen ik de aardappels in de oven had gezet had ik even tijd om in mijn boek verder te gaan en daar kwam een kabeljauw/spinaziepastei in voor. Daar kreeg ik direct trek in. Omdat de (zelfgevangen) kabeljauw al klaarlag; ik nog diepvriesspinazie in de vriezer had en het bladerdeeg in de koelkast eigenlijk ook op moest gooide ik mijn plannen om en maakte de pastei. En dat bleek een goede zet. Alleen had de oven voor de aardappels op het laatst eigenlijk nog iets hoger gemoeten om ze lekker knapperig te krijgen en dat kon de pastei niet aan. Dus de aardappels waren iets zachter dan gepland, maar nog steeds heerlijk. Vaak lees je rozemarijn in combinatie met roseval aardappels, maar dat vind ik altijd zo naar badzout/sauna ruiken en minder lekker met aardappels. Zal wel psychisch zijn :-)


Aardappels


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo roseval aardappels
  • scheutje olie
  • knoflookteentjes zoveel je lekker vindt (ik deed er 12)
  • wat kruiden (rozemarijn of zoals ik deed, wat Italiaanse keukenkruiden)
  • (gerookt) zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon en snijd ze in 4 parten. Kook de parten 5 minuten en laat ze een beetje afkoelen. Doe ze in een plastic zak met de kruiden en een scheutje olie. Leg ze in een ovenschaal met de gepelde (of ongepelde) knoflookteentjes, bestrooi met wat (gerookt) zeezout en laat ze ongeveer 40 minuten bakken. Als je ongepelde knoflookteentjes gebruikt kun je ze zo uit de schil drukken met je mes. Ze zijn boterzacht en heerlijk van smaak.

Pastei 


Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 rol gekoeld bladerdeeg
  • spinazie à la crème  in deelbokjes uit de vriezer (ongeveer 200 gram)
  • paneermeel (ongeveer 10 eetlepels)
  • 3 eieren
  • klein pakje spekblokjes
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid het bladerdeeg uit en leg de (droge) kabeljauwfilet op een helft van het bladerdeeg. Houd de randen vrij. Ontdooi de spinazie en roer er 2 eieren doorheen en maak het wat compacter met paneermeel. Dit heb ik gedaan omdat het met spinazie à la crème wel erg nat was. Het zou zo van het bladerdeeg afgelopen zijn. Bak de spekjes uit. Doe ze door de spinazie en kruid met wat zout en peper en spreid uit over de kabeljauw. Vouw het bladerdeeg dicht. Gebruik evt een vork om de randen wat aan te drukken. Bestrijk met losgeklopt ei en leg de pastei in de oven. Laat ongeveer 25 minuten bakken tot de pastei goudbruin is.

2 opmerkingen:

  1. Waarom kook je die aardappeltjes eerst 5 min.?

    Vaak lees je rozemarijn in combinatie met rosevalaardappels, maar dat vind ik altijd zo naar badzout/sauna ruiken en minder lekker met aardappels. Zal wel psychisch zijn :-)
    Ha, ha, vast niet psychisch, maar genetisch bepaald. Heb ik ook.
    Liefs mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan duurt het niet zo lang voor ze gaar zijn in de oven. Hoeft natuurlijk niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...