Duizenden1dag: After Eight roomijs

vrijdag 11 mei 2012

After Eight roomijs


Chocolade met mint is wat mij betreft een perfecte combinatie. Waar je de smaken in bijv. Engeland in veel variaties tegenkomt, vind je in Nederland eigenlijk alleen maar After Eight. Ook lekker, maar vooral in dit ijs. Het is al een tijd geleden dat ik dit ijs gemaakt heb en ik heb er geen foto van, maar je kunt gerust van me aannemen dat het erg lekker chocolademinterig ijs is. Ik maak het met de ijsmachine.

After Eight roomijs


Ingrediƫnten

 • 25 gram suiker
 • 1/8 liter water
 • 150 gram After Eight
 • 3 eidooiers
 • 1/8 liter slagroom

Breng het water met de suiker aan de kook en laat 3 minuten op een matig vuur koken. In een mengkom gieten, de After Eight toevoegen en roeren tot de chocolaatjes gesmolten zijn. Voeg de eidooiers toe en meng goed. Af laten koelen tot kamertemperatuur, de room erbij gieten en weer goed vermengen. In ijsmachine laten draaien.

6 opmerkingen:

 1. Het is dat ik (nog) geen ijsmachine heb, anders begon ik nu meteen. Wat moet dit een lekker ijsje zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad een erg lekker ijsje. Ik heb zelf ook weer gelijk After Eight in huis gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoeveel kost een doosje after eight in de winkel??

  alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rond de 2 euro denk ik. Volgens mij verkopen ze ook after eight (of iets soortgelijks bij de Aldi en/of de Lidl.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmmm... eigenlijk was ik op zoek naar je brownies met bietjes. Begreep van Marleen dat jij die hier ergens hebt staan? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ha ha, hoe kom je dan hier terecht? Het is een chocolade-bietentaart en hij staat hier: http://duizenden1dag.blogspot.nl/2012/09/chocolade-bietentaart.html

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...