Duizenden1dag: Garnalen-kip toast met sesamzaad

dinsdag 5 juni 2012

Garnalen-kip toast met sesamzaad

Zonder foto, want ze waren snel op en wat over was zit in de vriezer.


IngrediĆ«nten voor 72 stuks

  • 100 gram gare gepelde garnalen
  • 300 gram kippendijenvlees
  • 1 klein losgeklopt ei
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1 eetlepel
  • Thaise vissaus
  • zout en peper
  • 12 sneetjes witbrood, zonder korst (of met korst)
  • 12 eetlepels sesamzaad
  • olie om in te bakken


Pureer het kippenvlees met de garnalen in een keukenmachine. Voeg het ei, de bosuitjes, knoflook, koriander, vissaus en wat zout en peper toe en werk deze er met behulp van de pulseerknop in enkele seconden door. Doe het garnalen-kipmengsel in een kom.
Bestrijk elk sneetje brood helemaal met het mengsel. Strooi het sesamzaad op een bord en druk de sneetjes brood met het beleg omlaag in het sesamzaad.
Snijd elk sneetje brood in 6 kleine rechthoeken.
Schenk een bodempje olie in een grote koekenpan en verhit de olie. Bak de stukjes brood in 2-3 minuten goudbruin. Keer ze halverwege.
Laat de toastjes uitlekken op keukenpapier.
Je kunt de toast 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast, of ze in een diepvriesdoos doen en 1 maand in de diepvries bewaren. Verwarm ze dan even in een voorverwarmde oven.

Bron: boek uit de bibliotheek, zolang geleden dat ik niet meer weet welk boek het was.

4 opmerkingen:

  1. O, dat lijkt me lekker. Kunnen er een paar uit de vriezer a.s. dinsdag?
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeveel kippenvlees heb je toegevoegd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goede vraag. Zie nu pas dat er geen kip i n de ingrediƫntenlijst staat. Ik zoek het op en zal het erbij zitten. Dankjewel voor het opmerken.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...